3. Februar 2014

Allergievriendelijk

Mensen die gevoelig zijn voor allergieën hebben baat bij een gezonde en allergievriendelijke (woon)omgeving. Daarom besteedt MultiGips bij de ontwikkeling en productie van bouwproducten extra aandacht aan emissies en eigenschappen die de gezondheid kunnen schaden.

De binnenlucht moet bij voorkeur geen of minimaal allergenen bevatten. Dat geldt ook voor de verwerkte bouwstoffen. Gipsblokken en gipspleisters bestaan merendeels uit het minerale bindmiddel gips. Van gips zijn nooit schadelijke gezondheidseffecten vastgesteld.

Toch heeft MultiGips haar gipsproducten door het Fraunhofer Institut für Bauphysik laten onderzoeken op schadelijke emissies, zoals formaldehyde en vluchtige organische stoffen (VOS). Hierbij werden in een testruimte na 3, 7 en 28 dagen emissies in de binnenlucht gemeten die verwaarloosbaar klein waren. Dat maakt de gipsblokken en gipspleisters van MultiGips bouwbiologisch verantwoord.

‹ Naar overzicht