4. Februar 2014

Flexibele en lichte bouwwijze

Flexible und leichte BauweiseBinnenwanden van gipsblokken zijn geen onderdeel van de constructie en maken de ruimtelijke indeling flexibel. U kunt de exacte plattegrond later in het bouwproces bepalen, heeft veel ontwerpvrijheid en wijzigingen zijn altijd eenvoudig mogelijk.

Het optimaliseren van een gebouwindeling vindt tijdens de afbouwfase en dus onafhankelijk van de draagconstructie plaats. U bent zodoende vrij om de exacte indeling én de gewenste openingen in de niet-dragende scheidingswanden te bepalen zodra de koper of huurder van een gebouw(deel) bekend is.

Als aannemer kunt u flexibel plannen wijzigen. Dat is vooral van belang bij koopwoningen, waarbij de indeling e.d. pas na de verkoop, en dus vaak ver na de ruwbouwfase, worden bepaald.

Ook de eigenaar en/of gebruiker beschikt na oplevering over die vrije indeelbaarheid. Want het verwijderen of aanpassen van een niet-dragende scheidingswand, bijvoorbeeld omdat een ruimte van functie verandert (toekomstgericht bouwen), is relatief makkelijk.

Gipsblokken bieden veel creatieve mogelijkheden aan ontwerpers en architecten. De gipsblokken zijn makkelijk te zagen, zodat zij zonder kostbare hulpconstructies creatief kunnen vormgeven. U kunt eventuele openingen en uitsparingen (deuren, ramen) of juist bijzondere vormen (rond, gebogen, meerhoekig) snel en eenvoudig realiseren.

Door het ontbreken van een opbouwconstructie hoeft men bij de bevestiging van lichte en zware voorwerpen aan binnenwanden van gipsblokken geen rekening te houden met rastermaten of afstanden van staanders, lastdragende dwarsconstructies, e.d. Geschikte bevestigingsmiddelen toepassen volstaat. Ook volgende woningeigenaren of huurders profiteren van dit voordeel: veel vrijheid en comfort.

‹ Naar overzicht