4. Februar 2014

MultiGips pleistersystemen voor een gezond binnenklimaat

MultiGips Putzsysteme wohngesundDe pleisters en primers van MultiGips hebben geen enkele negatieve invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. Dat blijkt uit onderzoek van het gerenommeerde Duitse Fraunhofer-Institut für Bauphysik. Uit alle tests blijkt dat ze geen kankerverwekkende stoffen bevatten en dat de VOS-waarden (vluchtige organische stoffen) binnen de gestelde criteria blijven.

Met deze resultaten voldoen de producten aan alle eisen die ten aanzien van gezond bouwen/wonen/werken worden gesteld. Ze voldoen aan de Duitse AgBB-norm voor het gebruik van bouwmaterialen in binnenruimten en aan de Franse VOC-verordening, emissieklasse A+.
De pleisters en primers van MultiGips zijn bouwbiologisch verantwoord, zoals uit de onafhankelijke milieuproductverklaringen (EPD) blijkt.

Milieuproductverklaring gipspleisterMilieuproductverklaring gipsplamuur, gipsblokkenlijm

Emissiearme en gezonde binnenruimten zijn van toenemend belang, met name voor scholen, zorginstellingen en kinderopvangcentra, maar ook voor particulieren en institutionele beleggers. De MultiGips producten worden door het toonaangevende Sentinel-Haus IInstitut (SHI) aanbevolen als ideaal bouwmateriaal voor een gezond leefklimaat.

‹ Naar overzicht