5. Februar 2014

Betonkontakt Spray – de nieuwe hechtbrug

Betonkontakt Spray – Haftbrücke der neuesten GenerationOm een betonnen ondergrond geschikt te maken voor pleisterwerk kunt u deze handmatig voorstrijken. Maar zowel het opbrengen als drogen kost dan veel tijd. Dankzij nieuwe technologie is er een efficiëntere manier om een hechtbrug op te brengen.

Hoogwaardige hechtbruggen verbeteren de hechting van gipspleister op gladde en/of zwak zuigende ondergronden binnenshuis. Ze bestaan uit alkalibestendige kunststofdispersie en zeer fijne, minerale vulstoffen. Na droging ontstaat een groter en ruwer (microstructuren) oppervlak waarop gipspleister beter hecht.

Betonkontakt Spray is de nieuwe standaard in hechtbruggen. Deze verspuitbare, organische hechtbrug is economisch in gebruik. Handmatig opbrengen met een roller of kwast is niet meer nodig, want de hechtbrug kan machinaal, met een spuitmachine, worden verwerkt. Dat werkt minstens dubbel zo snel! Hiervoor bestaan allerlei handzame spuitmachines.

Betonkontakt Spray is een zeer vloeibare hechtbrug die onverdund en heel zuinig wordt opgebracht. Afhankelijk van de ondergrond volstaat één emmer van 15 kg voor maximaal 150 m². Dat is ruim twee keer zoveel als met conventionele producten.

De opgebrachte spray droogt heel snel. Onder gunstige temperatuuromstandigheden kan men al na twee uur met pleisteren beginnen. Het beton mag een restvochtgehalte van max 4% m/m hebben, dus het aanbrengen kan al eerder in het bouwproces plaatsvinden.

MultiGips Betonkontakt Spray is geschikt voor beton en de volgende pleisterondergronden: gipsplaten, gipsvezelplaten, kalkpleister, kalkcementpleister, EPS-, XPS-, PU-platen/PS-bekisting.

‹ Naar overzicht