5. Februar 2014

Bouwbiologisch verantwoord

33_300x199Gips is bouwbiologisch verantwoord en bevordert het welzijn van wonen en werken, zo blijkt uit uitgebreid onderzoek. Het geleidingsvermogen van gips voorkomt dat wandoppervlakken elektrostatisch opladen en stof aantrekken. Als zuiver anorganisch materiaal kan gips niet schimmelen. Bovendien is gips geurloos en bijna emissievrij.

Wonen en werken tussen wanden van gipsblokken is gezond. Het Sentinel Haus Institut (SHI) beveelt bouwen met gipsblokken dan ook aan. Daarnaast zet SHI haar expertise ook in voor de begeleiding van partners in het bouwproces om gezond te bouwen.

SHI onderzoekt en bevordert het gebruik van bouwmaterialen zonder schadelijke stoffen en bijwerkingen t.b.v. een goede luchtkwaliteit en een gezond en aangenaam binnenklimaat. Tijdens en na de bouw laat SHI door een onafhankelijke organisatie de luchtkwaliteit uitvoerig controleren. MultiGips is in Duitsland officieel partner van het Sentinel-Haus concept.

Het Sentinel-Haus Institut (SHI) voert in opdracht van overheden en bedrijven projecten uit op het gebied van binnenmilieu ten behoeve van een gezond woon- en werkklimaat. Het zorgt voor de opleiding en begeleiding van bouwondernemers, institutionele beleggers en adviseurs teneinde gezonde gebouwen te realiseren. Zij kunnen met het Sentinel-Haus concept hun investeerders en opdrachtgevers een gezond binnenklimaat contractueel en dus rechtsgeldig garanderen.

Deze optimale binnenluchtkwaliteit wordt bereikt door contractueel streefwaarden overeen te komen (o.a. chemische en biologische schadelijke stoffen, oplosmiddelen en CO2), die door middel van een zorgvuldige, wetenschappelijk gefundeerde bouwstoffenselectie en aansluitende luchtkwaliteitmetingen van een onafhankelijke deskundige worden bepaald.

‹ Naar overzicht