5. Februar 2014

Massieve bouw en droge montage in één systeem

Massiv und trocken? Wie passt das zusammen?Gipsblokken zijn een relatief licht bouwmateriaal, zeker vergeleken met beton of kalkzandsteen. Tegelijkertijd zijn gipsblokken ook massief. In feite combineren gipsblokken de voordelen van metselwerk met die van droge montage in één optimaal bouwsysteem.

Als massieve bouwelementen bestaan gipsblokken voor 100 procent uit zuiver stucgips. Ze worden geproduceerd in dikten van 60, 80 en 100 mm. Specifiek in de woningbouw worden voor enkelvoudige, niet-dragende scheidingswanden de 80 en 100 mm gipsblokken toegepast.

Gipsblokken worden droog verlijmd (zonder mortel of pleister) en dat maakt het plaatsen van scheidingswanden snel en economisch. U heeft geen opbouwconstructie nodig en logistieke vertraging door lange droogtijden is er niet. Ook zijn beschadigingen eenvoudig te herstellen.

Dankzij het messing- en groefsysteem passen de blokken precies op elkaar. Hierdoor realiseert u net als bij metselwerk een homogene, massieve wand met overal dezelfde eigenschappen. Voordeel: u kunt op elke plek deuren en voorwerpen betrouwbaar bevestigen.

Bouwen met gipsblokken levert extreem vlakke wandoppervlakken op, die gereed zijn om meteen af te werken met verf, behang, tegels of textiel. Pleisteren is niet nodig, dus wanddikte en dikte van de gipsblokken zijn nagenoeg identiek. Resultaat: slanke binnenwanden.

‹ Naar overzicht