Ons bedrijf

Gips is de passie van ons familiebedrijf. Al jarenlang. En daarom heeft gips mede dankzij VG-ORTH haar functionele en esthetische waarden van duizenden jaren oud doorontwikkeld tot een onmisbare grondstof voor het creëren van een aangename woon- en werkomgeving binnenshuis.

VG-ORTH is het enige middelgrote bedrijf in Duitsland dat gipsproducten voor de indeling en afwerking van binnenwanden ontwikkelt en internationaal verhandelt. Ons bedrijf telt ongeveer 300 medewerkers.

Wij verwerken een bouwmateriaal uit de oudheid op ultramoderne wijze. Dat kan alleen door voortdurend te investeren in nieuwe technieken voor onze fabrieken in Stadtoldendorf, Witzenhausen-Hundelshausen, Schwäbisch Hall en Spremberg.

farbiek Stadtoldendorf fabriek Witzenhausen-Hundelshausen farbiek Schwäbisch Hall droogoven Stadtoldendorf

In juli 2012 heeft VG-ORTH twee dubbele droogovens (vier droogkamers) van de nieuwste generatie in Stadtoldendorf in bedrijf genomen, waarvan het droogproces is geoptimaliseerd. De ovens verbruiken minder energie dan hun voorgangers en maken gebruik van warmteterugwinning. Op die manier benutten wij onze kostbare hulpbronnen meer efficiënt en verantwoord. Tegelijk is de capaciteit van de ovens gestegen door de productietijd te verkorten.

Om de extra productie te verwerken, schaften wij een moderne, snellere en energiezuinige verpakkingsinstallatie aan. Deze geïntegreerde MSK verpakkingslijn bevat o.a. een palletiseermachine en een automatische foliewikkelaar. Mede door deze investeringen garanderen wij de levering van gipsblokken voor de Nederlandse markt.

In 2007 werd de natte-productielijn van onze gipsblokkenfabricage uitgebreid en gemoderniseerd. Daarbij is de oppervlakte van de productiehal verdubbeld. De edelstalen vormkasten en mixers werden vernieuwd en hun aantallen zijn vergroot. Zodoende kunnen wij de gipsblokken flexibeler produceren. Door deze maatregelen is de kwaliteit van onze gipsblokken sterk verbeterd.

In 2009 hebben wij een moderne installatie voor de productie van gipspleister in ons fabricageproces geïntegreerd. Deze Integra 4S afvulmachine van Haver & Boecker is het eerste type met vier vulmonden. De machine werkt volautomatisch en heeft een reservoir voor lege zakken en een opsteekautomaat. Een thermoventiel zorgt voor maximale zuiverheid. Wij kunnen zakken van 10 tot 30 kg vullen met een totale capaciteit van circa 800 zakken per uur. De zakgewichten worden binnen zeer strenge toleranties op een geijkte, automatische weegschaal gecontroleerd.

Certificering

Alle gipsblokken van MultiGips worden onder een nieuw KOMO® attest-met-productcertificaat Niet-dragende binnenwanden met MultiGips gipsblokken van IKOB-BKB geleverd.

KOMO® attest-met-productcertificaatDIN EN ISO 9001DIN EN ISO 14001 & DIN EN ISO 50001