Mogelijkheden

Massiver Wandbildner, aber geringe flächenbezogene Masse

Mogelijkheden van gipsblokken

Gipsblokken combineren de voordelen van metselwerk en droge montage in één systeem. Met gipsblokken worden zonder stijl- en regelwerk homogene, monoliete wanden opgebouwd.

Gipsblokken worden vervaardigd van 100 procent zuiver stucgips en zijn bestand tegen een hoge mechanische belasting. MultiGips maakt lichte en zware gipsblokken van verschillende diktes (70 of 100 mm), ook in waterafstotende varianten. De gipsblokken zijn geschikt om stabiele en tegelijkertijd lichte, niet-dragende scheidingswanden te realiseren.

Gipsblokken zijn goed te zagen en maken naast rechte wanden ook veelhoekige, schuine en ronde vormen mogelijk. Het eventueel bevestigen van kasten, sanitair, accessoires, e.d. op een gipsblokkenwand is makkelijk.

Dankzij de relatief grote afmetingen van gipsblokken is een wand snel gereed.

Snel en efficiënt bouwen

Nahezu trockener Aufbau, praktisch oberflächenfertig, generell ohne Innenputz

Een binnenwand van gipsblokken is geen onderdeel van de constructie en maakt de ruimtelijke indeling flexibel. Zo’n scheidingswand kunt u relatief makkelijk verwijderen of aanpassen, bijvoorbeeld wanneer een ruimte een nieuwe functie krijgt.

Om snel, economisch en flexibel te kunnen bouwen, wordt steeds vaker de draagconstructie van de ruimtelijke indeling gescheiden. Eerst worden alle dragende constructiedelen geplaatst. waarna met niet-dragende scheidingswanden de afzonderlijke ruimten worden ingedeeld.

Gipsblokken worden droog verlijmd (zonder mortel of pleister) en dat maakt het plaatsen van scheidingswanden snel en efficiënt; logistieke vertraging door lange droogtijden is er niet. Dankzij het messing- en groefsysteem passen de gipsblokken precies in elkaar. Hierdoor realiseert u extreem vlakke wandoppervlakken, die u direct kunt afwerken met verf, behang of tegels. Pleisteren is niet nodig; eventuele beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen.

Toepassingen van gipsblokken

Met de gipsblokken van MultiGips kunt u behalve enkelvoudige wanden ook samengestelde scheidingswanden realiseren, bijvoorbeeld voor extra geluidisolatie of als spouwmuur tussen woningen. Daarnaast zijn gipsblokken geschikt om voorzetwanden en brandveilige schachtwanden te maken.

Gipsblokken kunnen in vrijwel ieder gebouw worden toegepast. Van (meerlaagse) woningbouw tot zorginstelling en van horeca tot schoolgebouw. Zowel voor nieuwbouw als renovatie.

KOMO-gecertificeerd

Alle gipsblokken van MultiGips worden onder een nieuw KOMO® attest-met-productcertificaat Niet-dragende binnenwanden met MultiGips gipsblokken van IKOB-BKB geleverd.