Mogelijkheden

Verarbeitung MultiGips RotWeiss leicht 120mMultiGips heeft een breed assortiment gipspleisters, plamuren, voegvul- en voorstrijkmiddelen om massieve bouwdelen van een hoogwaardige, vlakke toplaag te voorzien.

De lichte machinepleisters zijn geschikt om grote oppervlakken snel en economisch te pleisteren. Voor kleinere oppervlakken en reparaties zijn er speciale, sterk hechtende handpleisters.

Van voegenvuller tot wandfinish

Met de eersteklas voegenvullers en plamuren kan men in hoogwaardige droogbouwsystemen voegen, scheuren en sleuven vlak afwerken en beschadigingen repareren.
Elke MultiGips CasoFill gipsplamuur combineert meerdere functies in één product: voegvulmiddel, fijnplamuur en afwerking van grote oppervlakken. Die veelzijdigheid levert samen met de constante kwaliteit een grote variatie aan toepassingsmogelijkheden op, uiteenlopend van een sterk hechtende voegafsluiting (droogbouw) en een hoogwaardig glad oppervlak tot een individueel gestructureerde wandfinish.

Woningbouw en utiliteit

Wanden en plafonds van woningen, utiliteitsgebouwen en fabrieksgebouwen hebben tegenwoordig al in de ruwbouwfase zeer vlakke en gladde oppervlakken. Door deze volledig af te werken met een dunne laag gipsplamuur verkrijgt u op economische wijze een hoogwaardig wand- en plafondaanzicht.

Veredelde gipsplamuren vormen in de woningbouw met vlak metselwerk van kalkzandsteen of cellenbeton een beproefd en duurzaam bouwsysteem. Bij een vakkundige verlijming van de vlakke stenen ontstaat een zeer egaal oppervlak, waarop men met een gipsmes zowel gladde afwerklagen als individuele wandstructuren kan realiseren.

De voorstrijkmiddelen van MultiGips garanderen een betrouwbare hechting van gipspleisters, ook op kritieke ondergronden.


Bijzondere toepassingen

De harde aanpak

drukvast

In bepaalde gebouwen, zoals scholen, zorginstellingen, sportcentra en fabriekshallen hebben wanden veel te lijden. Vooral in de publieke gedeelten, trappenhuizen en verkeersruimten is het nodig om de wanden robuust te beschermen tegen eventuele beschadiging.

MultiGips MP Classic D6 zorgt met zijn hoge drukvastheid van ≥ 6 N/mm² voor een sterke oppervlaktebescherming van wanden. De hardheid is zeker drie keer hoger dan van gewone gipspleister. Slijtage, beschadigingen en reparaties worden daarmee sterk verminderd.

MP Classic D6 is machinaal te verwerken tot een laagdikte van 25 mm (éénlaags) en hier en daar zelfs 50 mm. Zelfs bij oneffen ondergronden, bijvoorbeeld de renovatie van oude schoolgebouwen, volstaat dus één arbeidsgang.

Technische gegevens

Ingebouwde vochtwering

waterafstotend

Wanden en plafonds binnenshuis die af en toe en kortstondig in geringe mate belast worden met spatwater kunnen vochtwerend worden gemaakt. Denk aan keukens en badkamers, kelders, garages en sanitaire ruimten.

MultiGips AquaProtect® is een waterafstotende machinepleister met een verhoogde drukvastheid (≥ 3,3 N/mm²) voor nieuwbouw en renovatie. Het pleister is zeer dampopen en kan waterdamp zowel opnemen als afgeven aan respectievelijk van de binnenlucht.

De waterafstotende werking reikt over de gehele diepte en oppervlakte van de pleisterlaag. In tegenstelling tot een later aangebrachte impregneerlaag geeft deze gipsmortel dus een diepwerkende bescherming. Bovendien heeft u in combinatie met geschikte tegellijmen geen grondering nodig en bespaart zo op materiaal en arbeid.

Technische gegevens