Voorbehandeling

Voorbehandeling ondergrond

Machine- en handpleisters van MultiGips zijn geschikt om op diverse ondergronden in gebouwen toe te passen, zoals op beton (gestort en prefab), baksteen, kalkzandsteen en cellenbeton. Ook kunnen ze op pleisterwerk en isolatiematerialen worden aangebracht.

Voor een goede hechting is primair het zuigend vermogen van de ondergrond van
groot belang. Die bepaalt of en welke voorbehandeling nodig is. Voor ongelijkmatige en sterk zuigende pleisterondergronden zijn er de primers van MultiGips. Voor gladde en zwak zuigende ondergronden zijn de hechtbruggen van MultiGips een uitkomst.

Uniek: een goede hechtbrug

Verwerking MultiGips BetonkontaktDe meest in de praktijk voorkomende zwak zuigende ondergrond is beton. Met name prefab beton heeft tegenwoordig een hoge dichtheid en glad oppervlak. De hoogwaardige hechtbruggen van MuliGips garanderen dan toch een goede hechting. Onderzoek toont aan dat weinig producten zulke goede hechteigenschappen hebben als Betonkontakt van MultiGips.

MultiGips Betonkontakt is aan te bevelen bij glad bekist in-situ beton, massieve beton plafonds van betonelementen en afgereide prefab betonnen elementen. Deze hechtbrug zorgt ook onder verzwaarde condities (temperatuur van omgeving en bouwelement ≥ +5 °C, restvochtgehalte van beton ≤ 3% m/m) voor een effectieve hechting.

Technische gegevens Betonkontakt