Duurzaam met gunstige ecobalans

6. Februar 2014 in Uncategorized

33_300x199MultiGips gipsblokken zijn een duurzaam bouwmateriaal. Zo is gips als grondstof voldoende beschikbaar en gebruikt MultiGips voor de productie van gipsblokken geen toeslagstoffen. Het water dat aan het gips wordt onttrokken, komt als pure waterdamp terug in de atmosfeer. Verder kost het drogen van de gipsblokken met onze splinternieuwe generatie droogovens (met warmteterugwinning) van VG-ORTH relatief weinig energie. Tot slot zijn de MultiGips gipsblokken volledig te recyclen, mits gezuiverd van eventuele verflagen, bevestigingsmiddelen, e.d. Gedurende de gehele life cycle scoren gipsblokken erg goed.

De technische levensduur van pleister- en plamuurlagen is nagenoeg onbeperkt. Eenmaal opgebouwd blijken vaste pleisterelementen buitengewoon robuust te zijn; bovendien zijn ze te allen tijde met hetzelfde materiaal bij te werken.

MultiGips gipsblokken zijn milieuverantwoord en ze worden geleverd met een onafhankelijke milieuproductverklaring (Environmental Product Declaration). In dit EPD-document staat geverifieerde informatie over de milieu-impact van de gipsblokken overeenkomstig ISO 14025. Deze Ecobalans omvat de grondstof- en energiewinning, de grondstoftransporten en de vervaardiging van bindmiddelen en gipsproducten in Duitsland (van de wieg tot de fabriekspoort, cradle to gate).

Milieuproductverklaring gipspleisterMilieuproductverklaring gipsblokkenMilieuproductverklaring gipsplamuur, gipsblokkenlijm

‹ Naar overzicht