Duurzame scheidingswanden

3. November 2014 in Uncategorized

thumb_artikel-1-neuMaastricht heeft het grootste multifunctionele gezondheidscentrum van Nederland: Zorgpark Scharn. Om hoog te scoren op het gebied van duurzaamheid is het 4.000 m² grote complex opgetrokken uit een stalen draagconstructie met scheidingswanden van MultiGips gipsblokken.

Het complex biedt een groot, multifunctioneel zorgaanbod (elf aanbieders) en presteert goed qua duurzaamheid (verwachte eindtotaalscore op de duurzaamheidsindex van GPR Gebouw: 7,5. Dat heeft vooral te maken met de keuze voor een stalen draagconstructie met niet-dragende scheidingswanden van gipsblokken. Naast flexibel (levensloopbestendig) en duurzaam bouwen was ook bouwsnelheid een belangrijke reden voor bouwcombinatie DLBC om te kiezen voor deze bouwmethode.

Door verschillende gipsblokken (MG 100, Rmax en R50) en akoestische randstroken (AkustikPro 120-3 en AkustikBit 1000) te combineren, zijn alle gewenste geluidisolatiewaarden ruim behaald.

Zorgpark Scharn is een toekomstgericht totaalconcept van de Verenigde Zorg Groep Nederland (VZG Project B.V.). Samen met ZIO Zorgvastgoed gaat de ontwikkelaar het concept over heel Nederland uitrollen.

Bron: Mebest

‹ Naar overzicht